Posted by: mihaimuscalu | February 3, 2010

Călătorie cu o chitară…


Vezi, ți-am spus să tragi tare de corzile acelei chitare…. Să vibreze până și pământul! Să simtă o lume întreagă strigătul de luptă asuprit! Șoptește puțin mai tare, doar puțin. Oamenii cu greu mai urcă treptele scării contopirii cu o stare naturală. Unu, doi trei și zero. Intră cine vrea, rămâne cine dorește să păstreze aparențele. Roșu, galben, culori  țipătoare ce îți atacă agresiv ochii. Titluri urmărite cu frenezie de nebuni cu neuroni bolnavi de gripă. Filele spun aceeași poveste care vinde. Ce vinde, cui oferă ce? Mai nimic, de fapt cu siguranță nimic. Scenarii SF se prefigurează, morți vii dispăruți, dictatori înviați, povești mărunte aruncate în lumina reflectoarelor, o lumină care nu se merită nici măcar pe ea însăși. Poartă o vină prea mare pentru dezvăluirea platitudinilor și a irealităților nemeritorii. Piară-mi ochii tulburători din cale/Vino iar în sân nepăsare tristă/ Ca să pot muri liniștit pe mine/Mie reda-mă!

Privind prin crăpături o voce clară încearcă să îndrepte pașii spre o lume normală, s-o scoată din zona crepusculară. I se dau pumni să tacă, să nu mai scoată niciun cuvânt. E glasul totalitar al capitalismului:

–          Voi, cei ce nu susțineți vântul infect al anormalității, nu aveți loc în lumea asta. Vă exilăm în propriul suflet și inimile voastre le vom confisca.

–          Tu, orb ce nu auzi decât ce vrei, ascultă-mă! Nimeni nu a reușit vreodată să înfrângă un glas așa frumos și pur ca al libertății. La fel ca orice rău și tu îți vei găsi sfârșitul. Vei regreta amarnic greșelile săvârșite față de normalitate și te vei cufunda în somnul dureros al amintirilor uitate.

Sursă foto: http://www.jazzguitarzone.com/jazzcity.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: