Posted by: mihaimuscalu | October 6, 2009

Santorini, Grecia


Faimoasa insulă Santorini se găsește în punctul cel mai sudic al grupului Ciclade din Marea Egee, la 63 de mile nautice de Creta. Are o suprafață de 73 km2, și populatia ei, distribuită în 13 sate, depășește 13600 de persoane, conform ultimului recensământ din 2001.

Puteți ajunge pe insulă cu avionul via Atena, distanța în zbor din capitală până la Santorini fiind de aproximativ 40 de minute. O altă posibilitate de a calători este ferry-boat-ul, accesibil din portul Pireu, Salonic sau Creta și poate dura între 8 și 13 ore.


Forma actuală a insulei este dată de activitatea vulcanică din timpuri preistorice iar ultima eruptie importantă datează de acum 3600 de ani, în epoca târzie a bronzului, când 30 de milioane de magma sub formă de piatră ponce și cenusă au fost aruncate până la o înălțime de 36 de kilometri deasupra insulei. Depozitele de piatră ponce, groase de zeci de metri, au îngropat una din cele mai prospere așezări din acea perioadă, creând mitul Atlantidei.

Se pare că primii locuitori au sosit în Santorini în jurul anului 3000 î.Hr. Herodot face referiri despre această insulă, dându-i numele pe rând de Strongyle (Cea Rotundă) sau Kalliste (Cea Dreaptă).

Clima din Santorini este tipică regiunii mediteraneene: perioade însorite aproape tot timpul anului cu veri calde și umede și ierni ușoare și ploioase.

Moneda de schimb în Santorini este Euro, băncile sunt deschise de luni până vineri de la 8.00 am la 2.00 pm. ATM-urile sunt disponibile în toate satele din Santorini și majoritatea acceptă cărți de credit Visa sau Mastercard.


In cazul în care aveți probleme de sănătate puteți vizita Centrul de Sănătate din Fira sau puteți chema de la recepția hotelului un medic specialist privat.

Ca mijloace de transport pe insulă vă stau la dispoziție taxiurile sau autobuzele KTEL din Piața Fira.

ELTA este numele oficial al serviciului poștal, iar culorile lor sunt albastru și galben. Cu ELTA puteți trimite vederi sau cărți poștale celor dragi de acasă la un preț de numai €0.65.

Cele mai multe hoteluri vă oferă acces internet, în caz contrar existând internet cafe-uri în special în Fira.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: