Posted by: mihaimuscalu | September 20, 2009

Zilele Bucurestiului


Astazi am fost sa fac  o plimbare prin oras cu ocazia zilelor Bucurestiului (ca prea se facea tam-tam si trebuia sa vad si eu ce se intampla ). In plus, vremea te atragea afara din casa, soare bland, caldura placuta, vant care adie usor. Ajuns la Universitate, trec prin Centrul Istoric indreptandu-ma spre Piata Constitutiei.

Trotuarul parea ingrijit, lume destul de multa si surpriza, in mod incredibil transeele de pe strada Lipscani sunt treptat acoperite cu piatra cubica. Iata ca lucrurile se pot repara in cele din urma (desi e tarziu de tot; gropile au fost facute acum 2 ani si nimeni nu s-a atins de ele). Terasele erau aproape pline si de o parte si de alta a drumului erau locuri din care iti puteai cumpara  suveniruri (bratari, coliere, inele, cercei etc.).

Circulatia de pe bulevardul Unirii (cu un trotuar parca mai lat decat Champs-Elysees) era intrerupta. Nu am fost deranjat de zgomotul masinilor, claxoane si alte sunete specifice, fie ele umane sau mecanice. In fata se zarea Casa Poporului, o cladire impunatoare prin insasi marimea ei.

Intru in Piata Constitutiei prin niste portite impodobite cu flori iar pe scena din fata mea se interpreteaza cantece populare. Unii spectatori chiar danseaza. In stanga se pot servi mititei sa-ti potoleasca foamea si bere sa-ti uciga setea. Mesele erau pline ochi, preturile accesibile, oamenii dornici sa petreaca. In partea stanga puteai alege suveniruri din casutele de lemn  (comestibile sau decorative). Am gasit turta dulce, vata pe bat, cozonac ardelenesc, icoane, vase din lemn, magiun de Topoloveni, mezeluri traditionale sau branza de cosulet.

Prin toata Piata se plimbau tineri costumati in haine de epoca. Cei doi din din fotografie (de la stanga la dreapta: Marcel si Mihai) au fost foarte amabili si mi-au permis sa imortalizez un moment din viata sociala a Micului Paris. Se poate observa cu usurinta cat sunt de dichisiti si de ingrijiti. Imbracati la patru ace, au iesit sa ne introduca in atmosfera Bucurestiului vechi.Marcel si Mihai

Bucurestiul este frumos in felul sau, poate ca il putem descoperi doar iesind din casa si cautand acele locuri care ne-ar putea impresiona.

P.S. Va rog sa ma scuzati de calitatea pozelor, nu am avut la dispozitie decat umilul si neperformantul telefon mobil.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: