Posted by: mihaimuscalu | September 2, 2009

Lanțuri de mătase, închisori de mărgăritar


Trei jumătăți de scoică și un melc răsucit, ascuțit de sarea mării și de mișcarea curenților marini ce i-au dat formă. Nisip pe jos, nisip între degetele de la picioare, noroi pe față și praf în ochi, pietre de moară în stomac. Exercițiu de respirație..e greu, sunt multe de doborât. Naște-te, inspiră, expiră, mănâncă bine, fă-te mare, mori ! Nici nu mai știi să mai trăiești normal de când formezi un cerc în jurul tău și nu mai accepti pe nimeni. Cine încalcă regulile are o singură soartă : EXCLUDEREA.

Iubirea s-a stins într-un muc de țigară aruncat nepoliticos pe jos și apoi călcat fără milă de o mașină a cărui un șofer era grăbit să nu cumva să uite lucrurile importante pe care și le-a propus. Corzile vocale luptă în emisfere mai înalte și într-o tăcere zgomotoasă iar capul devine cutia în care zboară și se ciocnesc gândurile care nu ascultă de dogme. Iarba raiului a pierit din grădinile oamenilor fiind înlocuită de propriile alegeri inumane, de drumuri pietruite, de șine paralele ce intersectează lumi întregi. Nu mai e timp pentru căință, acest timp nu iartă pe nimeni și nimic, el roade, taie, curge, fuge, nu te lasă să-i scapi din ghearele eterne, cleștii conștiinței.

Se imită lucruri de neimitat și se poartă bătălii cu ceva sacru și perfect, moralitatea.

Oameni mari, titani, coloși placați cu aur, nemaivăzuți și nemaiauziți încearcă să doboare ziduri chinezești cu fiecare zi ce trece. Ar vrea să strivească o corolă de minuni a lumii din ce în ce mai subțire și mai fragilă.

Nisipul își face treaba în aceeași cadență și distruge răul pricinuit de picioare curioase, iubirea tace și se zbate să trăiască într-un univers din ce în ce mai arctic, trupul se transformă într-o mașină de lovit și uită să gândească…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: