Posted by: mihaimuscalu | August 5, 2009

Cutremur în Marea Neagră


Cutremur în Marea Neagră

Un cutremur cu o magnitudine de 5.1grade pe scara Richter s-a înregistrat miercuri în Marea Neagră, la ora 10.49, având o adâncime de 10 km. Cutremurul a avut loc pe falia Sabla, în Bulgaria, la aproximativ 30 de km sud de Mangalia.

Ultimul eveniment de acest gen din zona a avut loc pe 31 martie 1901 și a inregistrat magnitudinea de 7.2 grade pe scara Richter. Conform centrului seismologic euro-mediteranean, coordonatele seismului sunt 43.37 ° latitudine nordică și 28.39 ° longitudine est.

Femomenul seismic s-a resimțit și în București, însă nu au fost inregistrate niciun fel de pagube materiale sau victime omenești.

Cutremur în Marea NeagrăCutremurul s-a resimțit puternic pe litoralul romanesc. Turiștii mărturisesc : “Eram pe plajă la Mangalia când a avut loc cutremurul și s-a simtit foarte rău. La început am crezut că trec niște camioane pe langă noi, după care toată lumea s-a ridicat de pe cearșafuri. Toți vorbeam despre cutremur. După ce a trecut, mulți au intrat în apă. Nimeni nu a plecat de pe plajă”, a povestit pentru HotNews.ro Andreea Ionița, turistă aflată în vacanță pe litoral.

Potrivit Realitatea TV, ”Cutremurul s-a produs la 10 km adancime in Marea Neagra pe Falia Shabla, o falie activa din Bulgaria. La 5.8 pe scala Richter nu ar fi putut produce pagube importante, mai ales ca era în Marea Neagra”, a declarat Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului de Fizica a Pamantului.

Sursa: http://www.hotnews.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: