Posted by: mihaimuscalu | July 16, 2009

Impresii de oameni mici


Timp, foc, fumul care se ridica dintr-un băț parfumat, mâna mea care actionează atomii lucrurilor și îi face să interacționeze. Click! Nota muzicală care-mi trece din lobul urechii prin timpan și ajunge în creier la procesat. Înspăimântată de faptul că o să fie înțeleasă, încearcă să fugă înapoi pe unde a venit, să nu permită dezlegarea propriului mister.

Oamenii sunt primele ființe care, prin curiozitatea și dorință de cunoaștere, au început să descifreze codexul lumii. Cu o nepăsare egoistă, ei au decis să distrugă bucată cu bucată corola de minuni a lumii și să ofere neinițiaților acces la descoperirile fundamentale. Armonia cu natura a existat atunci când aveau nevoie de ea pentru supraviețuire, încetând în momentul în care s-au crezut mai presus de forța creatoare.

Cu mințile clonate și embrioni perfecți atacăm instanțele supreme și devenim dumnezei în propriul univers. Denaturăm lucruri pure și disprețuim cumpătarea fără teama că totul va ajunge numai scrum, o cenusă ce nu va mai renaște pe vecie. Părerile de rău nu valorează nimic dacă sunt simțite după săvârșirea faptei, diferența se face între prevăzători și visători.

Concertul roţilor de cauciuc pe asfaltul încins, uruitul maşinilor, mişcările roboţilor, sfârâitul cărbunilor în centrale, acesta este zgomotul progresului. Avântul ideii că noi suntem Alfa şi Omega a născut contradicţii între mediu şi fiinţa umană, virusul, ciuma acestui pământ, pus pe distrugere şi cuceriri…

Advertisements

Responses

  1. Imi era dor sa-ti ascult gandurile… sa mai citesc ceva inteligent… Mi-e dor de tine, hahalero!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: